Amsterdam

Amsterdam

Begin: Amsterdam Einde: Amsterdam Duur: 3 dagen Het hele jaar

Amsterdam

Een bijzondere kennismaking met Amsterdam en zijn bewoners. Deze reis leert u meer over wat er tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd in Amsterdam en verschaft een dieper inzicht in deze stad. Bezoek plaatsen en musea die getuigen van wat hier heeft plaatsgevonden en ervaar dit essentiële aspect van de geschiedenis van Amsterdam en Europa. 

De route op de kaart

Dag 1

Aankomst op vliegveld of Centraal Station. Overnachting in uw hotel in Amsterdam.

Dag 2

De ochtend staat in het teken van een bezoek aan het Anne Frank Huis. 's Middags is het tijd voor een bezoek aan belangrijke plekken en monumenten die getuigen van de nazibezetting van Amsterdam en van deze periode in de lange geschiedenis van de hoofdstad. 

Dag 3

Bezoek het Verzetsmuseum of de Hollandsche Schouwburg, die werd gebouwd in 1892 en in 1942 door de nazi’s werd gevorderd voor gebruik als verzamel- en deportatiecentrum. Vrij te besteden middag: verken de stad en zijn musea of maak een boottocht over de Amsterdamse grachten en ervaar het 'Venetië van het Noorden' vanaf het water.

Dag 4

Voortzetting van uw Amsterdamse reis. Leer meer over de Hongerwinter van 1944-1945 en over de deportatie van de Amsterdamse Joden naar de concentratiekampen. Bezoek alle belangrijke oorlogsmonumenten en plekken van betekenis, zoals het Joods Verzetmonument en het Auschwitzmonument in het Wertheimpark.

Dag 5

Einde reis, vertrek naar vliegveld of treinstation.

Highlights