Information Centre: The Poles of Driel

Informatiecentrum: De Polen van Driel

Kerkstraat 27, Driel, Nederland
Liberation Route Europe

Informatiecentrum: De Polen van Driel

Het Informatiecentrum: De Polen van Driel belicht de strijd van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade bij het dorp Driel tijdens Operatie Market Garden.

Tevens gaat het in op het ontstaan van de Poolse brigade, de oneervolle behandeling van deze Polen na het mislukken van de operatie en de vriendschappelijke band die is ontstaan uit dankbaarheid tussen de Drielse bevolking en de Poolse parachutisten.

De Stichting Driel-Polen is initiatiefnemer van het informatiecentrum. De stichting heeft ten doel: het laten voortbestaan van de nagedachtenis aan de bijdrage van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan de Slag om Arnhem.

Het informatiecentrum is achterin de R.K. kerk van Driel gevestigd en dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Direct voor de kerk is een bushalte gesitueerd en er zijn voldoende parkeerplaatsen voor personenauto’s en touringcars.

Op het Polenplein tegenover het informatiecentrum vindt ieder jaar in september een herdenking plaats. Tijdens deze plechtigheid -die al vanaf 1946 wordt georganiseerd- worden diverse toespraken gehouden en door Drielse en Poolse jongeren liederen ten gehore gebracht. Voorafgaand aan een moment van stilte worden bij het Polenmonument en het Sosabowski Memorial Appeal kransen gelegd.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: http://www.driel-polen.nl/nl/informatiecentrum/

Mediagallerij

Kerkstraat 27, Driel, Nederland http://www.driel-polen.nl

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën