Canadian War Cemetery Holten

Canadese begraafplaats Holten

Eekhoornweg 10, Holten , Nederland
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Herinnering
Liberation Route Europe

Canadese begraafplaats Holten

Het ereveld 'De Canadese Begraafplaats Holten' op de Holterberg is één van de indrukwekkendste herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. In het voorjaar van 1945 waren het overwegend Canadese troepen die na vijf jaar van onderdrukking zorgden voor de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland. Veel Canadese bevrijders brachten tijdens de bevrijdingsoperaties het grootste offer. Op de Canadese begraafplaats vinden 1394 militairen in een monumentale omgeving hun laatste rustplaats.

Tijdens uw bezoek aan het naastgelegen informatiecentrum, krijgt u inzicht in de geschiedenis van het ereveld, de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland en komt u meer te weten over het leven van de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s, vaak via nabestaanden verkregen, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden. Unieke films en documentaires met veel authentiek beeldmateriaal, tonen u de geschiedenis en de specifieke kenmerken van het ereveld en u maakt kennis met aangrijpende verhalen over gesneuvelde bevrijders en de bevrijdingsoperaties.

Het centrum is voor iedereen gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie. Deze informatie geeft een bezoek aan de begraafplaats meer diepgang.

Openingstijden De begraafplaats is het hele jaar door geopend voor publiek. Het Informatiecentrum Canadese begraafplaats is tijdens wintertijd open van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op 24 en 31 december gesloten vanaf 13.00 uur. Gesloten op Kerstdagen en nieuwjaarsdag. Tijdens de zomertijd de gehele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Prijzen Gratis

Mediagallerij