Airborne at the Bridge

Airborne at the Bridge

Rijnkade 150, Arnhem, Nederland
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Bevrijding Herinnering Overwinning en nederlaag
Liberation Route Europe

Airborne at the Bridge

De Slag om Arnhem is de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Doel van de operatie was het veroveren van belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren door Poolse, Britse en Amerikaanse luchtlandingsdivisies waardoor grondtroepen via deze bruggen konden oprukken. Dit liep echter anders…

Airborne at the Bridge laat je kennismaken met onze heftige geschiedenis en geeft stof tot nadenken. Deze plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet.

Liberation Route Europe   De locatie ligt aan de Liberation Route Europe, de internationale herdenkingsroute die bijzondere plekken uit de Tweede Wereldoorlog met elkaar verbindt. Op de website vindt u uitgebreide informatie over Operatie Market Garden.

 

Toeristische informatie   Met Airborne at the Bridge is de stad Arnhem een nieuwe ontvangstplek rijker. We ontvangen hier onze bezoekers en inwoners van de stad en middels een VVV-informatiezuil  is er actuele informatie  te verkrijgen over wat er te doen is in de stad en regio. Onze gastvrouwen en gastheren voorzien u graag van informatie over Operatie Market Garden en andere locaties over dit thema. In de shop vindt u een mooi aandenken aan uw bezoek of een bijzonder cadeautje.

Ontdek het hele verhaal   Airborne at the Bridge is een museale dependance van het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. In het Airborne Museum ontdek je het hele verhaal over de Slag om Arnhem. Dit museum is gevestigd in villa Hartenstein, het voormalig hoofdkwartier van de Britten in 1944. In de ondergrondse Airborne Experience stap je in de voetsporen van een Britse parachutist… Tijdelijke tentoonstellingen belichten de Slag om Arnhem steeds weer vanuit een nieuw perspectief.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: http://airborneatthebridge.nl/

Mediagallerij

Rijnkade 150, Arnhem, Nederland +31 (0)26 333 7710 http://www.airborneatthebridge.nl

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën