Begin: Berg en Dal Eind: Berg en Dal Dagen: 2 Nachten: 1 Prijs:

Fletcher Parkhotel Val Monte tweedaagse tour

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft.

Met dit arrangement maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa in Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. U wandelt onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de operatie Market Garden. U overnacht in het 4-sterren Parkhotel Val Monte. Dit hotel beschikt o.a. over een zwembad, een massage- en beautysalon en biedt prachtig uitzicht over de lager gelegen polders Ooij en Duffelt.

Boek de tour

Tour Operator: Fletcher Parkhotel Val Monte

Oude Holleweg 5
6572 AA
Berg en Dal
The Netherlands
+31 24 684 2000

Op de kaart

Dag 1

De tour start met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de operatie Market Garden. Na het opfrissen in het hotel staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens ‘Operation Market Garden’ de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan.                                        

Dag 2

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel bezoekt u Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa.