Begin: Berg en Dal Eind: Berg en Dal Dagen: 3 Nachten: 2 Prijs: €199

Fletcher Hotel Erica 3 Dagen Royal Tour

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft. Met dit 3-daagse arrangement ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis op unieke en grensoverschrijdende wijze. Per fietslorrie reist u van Groesbeek naar het Duitse Kranenburg, vanaf waar u per Dodge langs de hoogtepunten van Operatie Market Garden en Operatie Veritable gebracht wordt. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Een wandeling met gids zorgt ervoor dat u de binnenstad van Nijmegen op een andere manier leert kennen. Ten slotte mag ook een bezoek aan Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 uiteraard niet ontbreken. U overnacht in het 4-sterren Hotel-Restaurant Erica, waar de kleinzoon van een verzetsheld de hotelmanager is. Hij vertelt u graag de verhalen van zijn grootvader.

Book the tour

Tour Operator: Fletcher Hotel-Restaurant Erica

Molenbosweg 17
6571 BA
Berg en Dal
Nederland
+31 24 684 3514

Op de kaart

Dag 1

U start uw tour met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens operatie Market Garden. Kleinzoon van een verzetsheld en hotelmanager Marcel Hoogenboom verwelkomt u in Fletcher Hotel-Restaurant Erica, waar een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar staat. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan. 

Dag 2

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel gaat u sportief op pad op de Grenzland Draisine. Deze grensoverschrijdende lorrie-tocht is ca. 5,5 km lang en loopt tussen Groesbeek en Kranenburg. De tocht gaat door het karakteristieke landschap van de regio Niederrhein. Geniet ter hoogte van de grensovergang van het unieke uitzicht over de Duits-Nederlandse grensregio, en ook van de historische gebeurtenissen rondom „Market Garden“ en de evacuatie van de Kranenburgse inwoners in oktober 1944 en de overstromingsgebieden van het dorp in februari 1945. In het Duitse Kranenburg  staat een Dodge van LiberationTour klaar die u langs de plekken leidt waar Market Garden, het frontgebied, de evacuatie en operatie Veritable plaats vonden. Na deze tour neemt u de Draisine terug naar Groesbeek, waar de bus klaar staat om u terug te brengen naar het hotel.
Na het opfrissen in het hotel staat er wederom een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar. De avond heeft u voor uzelf, waarbij u de prachtige omgeving van het hotel kunt ontdekken.

Dag 3

U sluit de tour af bij Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa.