Begin: Berg en Dal Eind: Berg en Dal Dagen: 2 Nachten: 1 Prijs: €79

Fletcher Hotel Erica tweedaagse tour

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft.

Met dit arrangement maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa in Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. U wandelt onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de ‘Operatie Market Garden’. U overnacht in het 4-sterren Hotel-Restaurant Erica, waar de kleinzoon van een verzetsheld de hotelmanager is. Hij vertelt u graag de verhalen van zijn grootvader.

Boek de tour

Tour Operator: Fletcher Hotel-Restaurant Erica

Molenbosweg 17
6571 BA
Berg en Dal
The Netherlands
+31 24 684 3514

Op de kaart

Dag 1

De tour start met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de operatie Market Garden. Kleinzoon van een verzetsheld en hotelmanager Marcel Hoogenboom verwelkomt u in Fletcher Hotel-Restaurant Erica. Na het opfrissen in het hotel staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens ‘Operation Market Garden’ de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan.  

Dag 3

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel bezoekt u Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa.