Begin: Ooij Eind: Ooij Dagen: 3 Nachten: 2 Prijs: € 149

Fletcher Hotel De Gelderse Poort driedaagse tour

Het Rijk van Nijmegen, staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft.

Met dit 3-daagse arrangement maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa in Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. U wandelt onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens operatie Market Garden. U overnacht in het 3-sterren Hotel-Restaurant de Gelderse Poort.

Boek de tour

Tour Operator: Fletcher Hotel-Restaurant de Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32
6576 AS
Ooij
The Netherlands
+31 24 63 8213

Op de kaart

Dag 1

Uw tour start met een heerlijk 3-gangenmenu in Fletcher Hotel-Restaurant De Gelderse Poort. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan.

Dag 2

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel wandelt u onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens operatie Market Garden. Vervolgens heeft u de dag voor uzelf om het prachtige Rijk van Nijmegen te ontdekken. In de avond staat er wederom een 3-gangenmenu voor u klaar in het hotel 

Dag 3

Vandaag bezoekt u Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa.