Begin: Ooij Eind: Ooit Dagen: 2 Nachten: 1 Prijs: €79

Fletcher Hotel De Gelderse Poort tweedaagse tour

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft.

Met dit arrangement maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa in Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. U wandelt onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens operatie Market Garden. U overnacht in het 3-sterren Hotel-Restaurant de Gelderse Poort.

Boek de tour

Tour Operator: Fletcher Hotel-Restaurant de Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32
6576 AS
Ooij
The Netherlands
+31 24 63 8213

Op de kaart

Dag 1

De tour start met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de operatie Market Garden. Na het opfrissen in het hotel staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens ‘Operation Market Garden’ de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan.                                        

Dag 2

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel bezoekt u Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa.

We zijn bezig met het testen van wat nieuwe functies, dus de website kan wat traag zijn, excuses voor het ongemak.