Begin: Ooij Eind: Ooit Dagen: 2 Nachten: 1 Prijs: €124

Fletcher Hotel De Gelderse Poort tweedaagse Royal tour

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft. Met dit arrangement ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis op unieke en grensoverschrijdende wijze. Per fietslorrie reist u van Groesbeek naar het Duitse Kranenburg, vanaf waar u per Dodge langs de hoogtepunten van Operatie Market Garden en Operatie Veritable gebracht wordt. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Een wandeling met gids zorgt ervoor dat u de binnenstad van Nijmegen op een andere manier leert kennen. Ten slotte mag ook een bezoek aan Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 uiteraard niet ontbreken. U overnacht in het 3-sterren Hotel-Restaurant de Gelderse Poort.

Boek de tour

Tour Operator: Fletcher Hotel-Restaurant de Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32
6576 AS
Ooij
The Netherlands
+31 24 63 8213

Op de kaart

Dag 1

De tour start met een bezoek aan Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa. Vervolgens wandelt u onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens operatie Market Garden. Na het opfrissen in het hotel staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor u klaar. Bij zonsondergang brengt u met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang een voor een aangaan in het tempo van een trage mars. U loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij u het tempo volgt waarin de lichten aangaan. 

Dag 2

Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel start u de dag sportief met de Grenzland Draisine, waarbij u per fietslorrie de weg volgt waarover de treinen van Nederland naar Duitsland reden. Deze grensoverschrijdende lorrie-tocht is ca. 5,5 km lang en loopt tussen Groesbeek en Kranenburg. De tocht gaat door het karakteristieke landschap van de regio Niederrhein. Geniet ter hoogte van de grensovergang van het unieke uitzicht over de Duits-Nederlandse grensregio en ook van de historische gebeurtenissen rondom „Market Garden“ en de evacuatie van de Kranenburgse inwoners in oktober 1944 en de overstromingsgebieden van het dorp in februari 1945. In het Duitse Kranenburg staat een Dodge van LiberationTour klaar die u langs de plekken leidt waar Market Garden, het frontgebied, de evacuatie en operatie Veritable plaats vonden. Na de tour neemt u de Draisine weer terug naar Groesbeek, waar deze tour eindigt.