Bert Eikelenboom

Bert Eikelenboom

Talen
Engels Nederlands
Boek me
Liberation Route Europe

Bert Eikelenboom

Al vanaf zijn jeugd is Bert Eikelenboom geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. In 2008 werd deze interesse aangewakkerd door zijn verhuizing naar Groesbeek. Hij kwam niet zomaar in een straat te wonen, maar in de Generaal Gavinstraat. Maar wie was Gavin?

Als geboren Rotterdammer ging er een wereld voor hem open en is hij zich verder gaan verdiepen in de historie van Groesbeek. Deze interesse maakte dat hij als gids in het ‘Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945’ werkzaam is geweest en 'LiberationTour' als eigen onderneming is gestart.

In 2013 heeft hij met veel enthousiasme de eerste gasten mogen rondleiden door het heuvelachtige landschap van Groesbeek en omgeving. In een Dodge uit de Tweede Wereldoorlog leidt LiberationTour u langs de plekken waar Market Garden, het frontgebied, de evacuatie en operatie Veritable hebben plaats gevonden.

In 2014 zijn er aanpassingen verwezenlijkt om zo ook grote groepen te laten deelnemen. De reacties van de gasten zijn zeer positief, waarbij vooral zijn enthousiasme wordt genoemd. Het verhaal van onze bevrijders en hun inspanningen voor onze vrijheid zijn hierbij Bert's drivers.

Mediagallerij

Video

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën