Barry van Veen

Barry van Veen

Talen
Engels Nederlands
Boek me
Liberation Route Europe

Barry van Veen

Barry van Veen is sinds 2003 betrokken bij STIWOT (STichting Informatie WereldOorlog Twee). Deze stichting is onder andere bekend van de website TracesOfWar.nl. Onder de vlag van STIWOT Reizen organiseert hij sinds 2004 Battlefield Tours in Nederland, België en Frankrijk. Sinds 2012 is hij naast organisator ook gids.

Al van jongs af aan is Barry van Veen geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zijn speciale interesse ligt bij de strijd in Nederland tijdens de meidagen van 1940, de geallieerde landing in Normandië en het Ardennenoffensief. Waar het eerste onderwerp buiten de scope van Liberation Route valt komen de laatste twee onderwerpen overeen met twee verhaallijnen van Liberation Route.

In Normandië kan Barry u rondleiden over zowel de Amerikaanse, Britse als Canadese landingsstranden. Ook neemt hij u mee naar de verder landinwaarts gelegen begraafplaatsen, kustbatterijen, musea, monumenten en andere bezienswaardigheden die in het Normandische herinneringslandschap zijn gelegen. Hierbij heeft hij zowel oog voor de grote lijn als het persoonlijke verhaal zodat de geschiedenis voor u gaat leven.

In de Ardennen neemt Barry u mee in het spoor van Kampfgruppe Peiper tot aan La Gleize waar een Duitse Königstiger tank nog altijd het eindpunt van de kampfgruppe markeert. Ook laat hij u de Duitse opmars naar Bastogne en de omsingeling van de stad zien. Naast aandacht voor de Amerikaanse 101st Airborne Division heeft hij hierbij natuurlijk ook oog voor de andere Amerikaanse eenheden die bij de verdediging van Bastogne betrokken waren.

Naast gids is Barry ook organisator. U kunt dus ook het logistieke deel van een Battlefield Tour met een gerust hart aan hem overlaten. Vervoer, overnachting, verzekering, eten en drinken kunnen voor u geheel verzorgd worden.

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën