Begin: Lille Eind: Lille Dagen: 5 Nachten: 4 Prijs:

Operation Market Garden

Op onze Liberation Route Operation Market Garden Tour krijgt u een dieper inzicht in de overwegingen van veldmaarschalk Montgomery om tijdens de Tweede Wereldoorlog met inzet van luchtlandingstroepen en grondtroepen de riskante oversteek van de Nederrijn te maken. Deze reis is een eerbetoon aan de soldaten die onder de moeilijkste omstandigheden moedig vochten voor de vrijheid en de Nederlandse burgers die hen hielpen.

Book the tour

Tour Operator: Spirit Of Remembrance (SOR)

Mallards, Wetham Green, Upchurch, Kent ME9 7EY, England
ME9 7EY
Upchurch
United Kingdom
+44 (0) 1634 233785

Op de kaart

Dag 1

Aankomst op station Lille-Europe, reis naar omgeving Arnhem-Nijmegen. Diner en overnachting in Nijmegen.

Dag 2

Ontbijt. Lunchpakket mee voor een dag vol bezienswaardigheden, waaronder de brug in Grave. We bezoeken het gebied waar de Amerikaanse 82e Luchtlandingsdivisie actief was, de dropzone van die divisie bij Groesbeek en de landingszones en dropzones van de 504e, 505e en 508e regimenten en het 1e Luchtlandingskorps. Ook bezoeken we het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek. Na de lunch gaan we verder naar de Canadese militaire begraafplaats in Groesbeek en de militaire begraafplaats Jonkerbos. We reizen naar Nijmegen en bekijken daar de plekken rond de Slag om Nijmegen, het Valkhof en de Waalbrug. Diner en overnachting in Nijmegen.

Foto's van dag 2

Dag 3

Ontbijt in het hotel, daarna reizen we naar Elst. We bezoeken dropzone X, landingszones S en Z en de Ginkelse heide, waar luchtlandingen plaatsvonden. We eten ons lunchpakket en reizen dan naar Oosterbeek en voormalig hotel Hartenstein, waar het hoofdkwartier van de 1e Luchtlandingsdivisie was. Bezoek aan Airborne Museum 'Hartenstein'. We reizen naar Arnhem, waar we de John Frostbrug oversteken en de omgeving verkennen. Terug naar Nijmegen. Diner in het hotel

Foto's van dag 3

Dag 4

Na het ontbijt reizen we naar Oosterbeek, waar we de dag beginnen met een bezoek aan de militaire begraafplaats. We eten ons lunchpakket en bekjken dan de omgeving van de veldslagen en landingen. Ook bekijken we de verdedigingslinies rond Oosterbeek en de wat hoger gelegen Westerbouwing. Diner in het hotel in Nijmegen.

Foto's van dag 4

Dag 5

Ontbijt, daarna uitchecken bij het hotel. We reizen naar Ieper, waar we lunchen. Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid Ieper te bekijken. Daarna gaan we terug naar Lille.