Warschau

Warschau

Begin: Warsaw Einde: Warsaw Duur: 4 dagen Het hele jaar

Warschau

Het bombardement van Warschau door de Luftwaffe tijdens de invasie van Polen begon op 1 september 1939. Vreselijke jaren van terreur, bezetting, verzet en tragedie volgden. Bezoek het Polen van vandaag en bewijs eer aan de helden en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in deze stad.

De route op de kaart

Dag 1

Aankomst en overnachting in een hotel in Warschau.

Dag 2

Bekijk 's ochtends de stad: het Museum van de Opstand van Warschau; het monument op de Umschlagplatz, het plein waar Joden zich moesten verzamelen voor deportatie uit het getto; het Monument voor de Opstand van Warschau, met vlakbij een rioolput waardoor mensen via de riolen de nazi's ontvluchtten; en de Pawiak, de gevangenis van bezet Warschau. Overnachting in uw hotel in Warschau.

Foto's van dag 2

Dag 3

Loop vandaag langs de Herdenkingsroute voor het Lijden en de Strijd van de Joden en bezoek het Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden en het Monument voor de Helden van het Getto, beide gelegen in het voormalige Joodse getto (ten noordwesten van het centrum). Tijdens de oorlog was deze buurt deel van concentratiekamp Warschau. Bekijk het Katynmuseum op de citadel, waar het bloedbad van Katyn wordt herdacht. Maak een wandeltocht 

Dag 4

Einde reis, transfer naar vliegveld of autorit naar uw volgende bestemming.