Polish Army Museum - SPOT227

Museum van het Poolse Leger

Al. Jerozolimskie 3, Warsaw, Polen
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Gevechten Bevrijding Overwinning en nederlaag
Liberation Route Europe

Museum van het Poolse Leger

Het museum van het Poolse Leger in Warschau, geopend in 1920, vertelt de geschiedenis van het Poolse leger van de middeleeuwen tot nu. Met een collectie van 250.000 historische voorwerpen is dit het grootste militaire museum van Polen.

Het Museum van het Poolse Leger in Warschau presenteert een groot aantal voorwerpen uit de geschiedenis van het Poolse leger. De permanente tentoonstelling beslaat meerdere zalen, die verschillende perioden uit de Poolse militaire geschiedenis belichten: van de middeleeuwen en de renaissance naar de vroegmoderne periode, tot de Napoleontische oorlogen en de Poolse opstanden in de 20e eeuw. De presentatie gaat verder met uniformen en wapens van de Poolse veldtocht van 1939 en van de verschillende militaire formaties die leidden tot de bevrijding van de bezette landen in Europa. Voor de Tweede Wereldoorlog is een aparte zaal ingeruimd. Daar zijn uniformen, handvuurwapens en kleiner materieel te zien, maar ook persoonlijke bezittingen van Poolse soldaten die vochten voor de bevrijding van West-Europa, Italië en Polen.

In het museumpark is een openluchttentoonstelling te zien van militaire voertuigen, geschut, gevechtsvliegtuigen en helikopters die op verschillende momenten tijdens de gevechten zijn ingezet. Het museum heeft nog twee afdelingen in Warschau. Een daarvan toont een nog uitgebreidere collectie van militair materieel. In de andere is een aangrijpende tentoonstelling te zien over het bloedbad van Katyn dat plaatsvond in april en mei 1940. De NKVD, de geheime dienst van de Sovjets, vermoordde toen meer dan 20.000 Poolse intellectuelen en militairen.

Inmiddels zijn er plannen voor een nieuw museumgebouw. Het museum wordt gemoderniseerd, maakt meer gebruik van multimedia en krijgt meer expositieruimte. In het huidige museumgebouw wordt dan het Pools Nationaal Museum gehuisvest.

Openingstijden http://www.muzeumwp.pl/individual-visits.php

Prijzen Volwassenen: 15 PLN Kortingskaart: 8 PLN Groepen: 4 PLN per persoon Zaterdag: gratis toegang

Mediagallerij