Pers

Pers

Liberation Route Europe

Pers

Hieronder vindt u een overzicht van eerder verzonden persberichten. Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jeroen van Wieringen: j.vanwieringen@liberationroute.com.

Persberichten

30-06-2015
'Nieuwe generaties moeten leren van WOII’
"Dit jaar viert Nederland dat zeventig jaar geleden de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. Dagbladen in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant deden afgelopen mei een onderzoek naar het herdenken van WOII. De belangrijkste uitkomst is dat hun lezers het belangrijk vinden de oorlog te herdenken..."
Lees meer
Bekijk de onderzoeksresultaten (Engels)

22-05-2015
Ambassadeurs geroerd in Limburgse heuvels
"Het unieke Liberation Cycle Event in Limburg is een groot succes. Onder prima weersomstandigheden zijn ambassadeurs uit diverse landen vrijdag op de fiets gestapt om aandacht te vragen voor de vrijheid én om de veteranen te eren die 70 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten voor diezelfde vrijheid. Centraal tijdens de tocht staan de verhalen van de Liberation Route Europe. "
Lees meer

21-05-2015
Gouden status voor ‘Routes of Liberation’
"Routes of Liberation: European Legacies of the Second World War’ heeft vanaf nu de gouden status. In Roermond is vanmiddag de 100.000e bezoeker van de reizende expositie over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan in het zonnetje gezet. "
Lees meer

04-05-2015
Zeventig jaar na WOII: wij zijn #gratefulforfreedom
"Vrijheid. Voor de één betekent dat uitgaan met vrienden; voor de ander dat hij zelf kan kiezen op welke partij hij stemt. Feit is dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Om dat te benadrukken én om de veteranen te eren die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten voor de vrijheid, is ‘#gratefulforfreedom’ gelanceerd. "
Lees meer

25-03-2015
70 jaar esdoornbladeren en tulpen in Normandië
"Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding presenteren het Franse Juno Beach Centre en de Stichting Liberation Route Europe de tijdelijke tentoonstelling ‘Esdoornbladeren en tulpen, 70 jaar toen en nu’. Deze bijzondere expositie, die ingaat op de banden tussen Canada en Nederland, is te zien in Courseulles-sur-Mer in Normandië. ... "
Lees meer

18-03-2015
70 jaar bevrijding: één portal voor alle activiteiten
"Van het bevrijdingsfestival in Limburg tot een theaterstuk over de Tweede Wereldoorlog in Groningen. De website www.herdenkingskalender.nl geeft een landelijk overzicht van activiteiten rondom ’70 jaar bevrijding’. Via de portal kunnen ook activiteiten worden aangemeld en automatisch worden doorgestuurd naar bij de kalender aangesloten media. Hiertoe behoren onder meer de NOS, Trouw, Hart van Nederland en Wegener Media. ... "
Lees meer

02-03-2015
Limburg officieel aangesloten bij Liberation Route Europe
"Gedeputeerde de heer A. Beurskens heeft samen wethouder C. Wolfhagen van de gemeente Roerdalen op 1 maart in Montfort de Liberation Route Limburg officieel geopend. ... "
Lees meer

24-02-2015
Gratis WOII-training voor personeel toerismesector
"Medewerkers in de toerismesector kunnen hun kennis over de Tweede Wereldoorlog voortaan gratis bijspijkeren. Zij kunnen gebruik maken van een digitale training. Deze is ontwikkeld door de Stichting Liberation Route Europe. ... "
Lees meer

11-01-2015
Organisatoren ‘MarketGarden70’ winnen Made in Arnhem Bokaal
"De stichtingen Airborne Herdenkingen en Liberation Route Europe hebben gezamenlijk de Made in Arnhem Bokaal 2014 gewonnen. Vooral dankzij hun inspanningen trok de regio Arnhem vorig jaar zeker een kwart miljoen mensen die kwamen herdenken dat 70 jaar geleden Operation Market Garden en de daarbij behorende Slag om Arnhem plaatsvonden. Wethouder Hans Giesing maakte de winnaars zondag bekend in een vol Posttheater. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Gelderlander Nieuwsquiz. Om voor de publieksprijs in aanmerking te komen dient men een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk klimaat in Arnhem alsmede aan de bovenregionale promotie van de stad. ... "
Lees meer

19-12-2014
Unieke WOII-tentoonstelling reist af naar Duits grondgebied
"Het jaar 2015 begint met een bijzondere primeur. Van 10 tot en met 31 januari is de reizende WOII-expositie ‘Routes of Liberation: European Legacies of the Second World War’ te zien in Duitsland. Niemand minder dan voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement opent de tentoonstelling op zijn eigen geboortegrond: het Hürtgenwald in de Rureifel. Daarbij is onder meer een vertegenwoordiging van het Amerikaanse consulaat in Düsseldorf aanwezig. ..."
Lees meer

25-06-2014
Poolse Liberation Route Europe gelanceerd door  Poolse president en Nederlands koningspaar  
"Op 24 juni jl. vond het eerste staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan de Republiek Polen plaats. Onderdeel van het staatsbezoek was de officiële lancering van de Liberation Route Europe in Polen. Victoria van Krieken, directeur van de Stichting Liberation Route Europe, en Paweł Machcewicz, directeur van  the Museum of the Second World War in Gdańsk, presenteerden de unieke Europese bevrijdingsroute aan het Nederlandse Koningspaar en de Poolse president Bronisław Komorowski. ..."
Lees meer

06-06-2014
Unieke Europese bevrijdingsroute gelanceerd
"De Liberation Route Europe is een feit. Met het hijsen van een speciale vlag heeft minister Janine Hennis-Plasschaert van Defensie de ruim drieduizend kilometer lange bevrijdingsroute vanochtend officieel geopend in de Franse kustplaats Arromanches. Het voor Europa unieke project volgt het pad van de geallieerde troepen in 1944-1945 van Zuid-Engeland tot Berlijn én vanuit het Poolse Gdánsk naar Berlijn. ..."
Lees meer

19-03-2014
Prestigieuze internationale mediaprijs voor filmtrailer Liberation Route Europe
"De filmtrailer die de Stichting Liberation Route Europe (SLRE) heeft laten ontwikkelen in het kader van een recente samenwerking met Introdans, is in het buitenland in de prijzen gevallen. Op het World Media Festival in Hamburg krijgt regisseur Miriam Bolten voor haar werk een Silver Award uitgereikt in de categorie ‘Opening Trailers’. De prijs wordt op 14 mei overhandigd in de Duitse stad. ..."
Lees meer