Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon, partner van Liberation Route Europa

www.oorlogsmuseum.nl

In het Oorlogsmuseum Overloon kom je alles te weten over het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog en wat die voor gevolgen had voor de mensen die er in terecht kwamen. En je kunt het nog navertellen ook. Het draait om die ene vraag: wat zou jij doen? Kom kijken. Oorlog hoort in een museum!

Acht personen, acht dilemma’s
Het Oorlogsmuseum Overloon heeft een grote nieuwe tentoonstelling geopend, met als titel: Nederland in de Tweede Wereldoorlog, waarin jij als bezoeker wordt meegenomen naar de tijd van toen…

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich? En wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? In de tentoonstelling vertellen acht personen hun verhaal. En de grote vraag is dan natuurlijk: wat zou jij hebben gedaan in hun schoenen?
Na deze tentoonstelling kom je in een gigantische militaire hal terecht. Daar vind je meer dan 150 militaire voertuigen in levensechte opstellingen. Een unieke collectie die in de loop van zeventig jaren bij elkaar is gebracht en in perfecte staat verkeert. Je weet niet wat je ziet! Dus als je naar Overloon komt, trek er dan gerust een halve dag voor uit.

Het museum ligt in een mooi museumpark, er is een museumcafé en een grote (gratis) parkeerplaats. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bijzondere dag. Kom kijken!

Locatie Museumpark 15825 AMOverloon
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden.

Word ook partner
Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught

Lees meer
Den Haag

Den Haag

Lees meer
Historisch-Technisches Museum Peenemünde

Historisch-Technisches Museum Peenemünde

Lees meer