Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
VVV Midden-Limburg

VVV Midden-Limburg, partner van Liberation Route Europa

www.limburg.marketing

Provincie Limburg
De Provincie Limburg werkt samen met de Liberation Route Limburg. Om deze samenwerking nog meer kracht bij te zetten is er begin 2016 een klankbordgroep opgericht waarin partijen uit de gehele provincie zitting hebben. Doel is om gezamenlijk te inventariseren welke initiatieven er binnen de Provincie Limburg zijn gerelateerd aan de Liberation Route Europe. Hierbij worden vooral herdenkingen en andere initiatieven meegenomen aangaande de viering van 75 jaar bevrijding in 2019-2020.

De klankbordgroep bestaat uit:

Jessie Riechelman, gemeente Venray
René Mahieu, gemeente Roermond
Hans Sanders, gemeente Eijsden-Margraten
Wim Seelen, Eyewitness Museum Beek
Harma Albering, Provincie Limburg
Giel Polman,  VVV Midden-Limburg

VVV Midden-Limburg - projectleider Liberation Route Europe voor Limburg
Giel Polman, directeur VVV Midden-Limburg heeft in 2008 aan de wieg gestaan van de oprichting  van de Liberation Route in Gelderland. Toen hij in 2010 startte als directeur van VVV Midden-Limburg bleek al snel dat Limburg voldeed aan alle criteria die ooit opgesteld waren door de Stichting Liberation Route.

Mede hierdoor is VVV Midden-Limburg als initiatiefnemer en projectleider in 2011 begonnen met het enthousiastmeren van diverse partijen. Middels samenwerking van Liberation Route Europe,

V-Fonds, Prins Bernhard Cuktuurfonds , de Provincie Limburg, diverse gemeentes, Stichting 1880, NP De Meinweg, NP De Groote Peel en VVV Midden-Limburg zijn inmiddels in Limburg 23 luisterlocaties gerealiseerd. Samen met de 6 bestaande luisterlocaties heeft Limburg in totaal 29 locaties. Voor verdere doorontwikkeling van de luisterplekken in Limburg is VVV Midden-Limburg het directe aanspreekpunt.

Locatie Markt 176041 ELRoermond
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden. 

 

 

Word ook partner
Beek

Beek

Lees meer
Gemeente Renkum

Gemeente Renkum

Lees meer