Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
vfonds

vfonds, partner van Liberation Route Europa

www.vfonds.nl

Wat kunnen we leren uit de geschiedenis? Hoe gaan we vandaag om met vrede en vrijheid?

Belangrijke vragen om regelmatig bij stil te staan. Het vfonds ondersteunt daarom de Stichting Liberation Route Europe (SLRE) om via de activiteiten van de SLRE met name het levend houden van de herinnering aan oorlog te bevorderen alsmede vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Investeren in vrede; belangrijk voor iedereen.
Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. Het vfonds wil met voorlichting, educatie en publiciteit respect en waardering van de maatschappij winnen voor alle personen die betrokken zijn geweest bij internationale vredesoperaties. Het vfonds ondersteunt onder meer missie-gerelateerde reünies en helpt bijvoorbeeld verenigingen die activiteiten voor de vergrijzende groep veteranen langzaam willen afbouwen en zet zich in voor activiteiten gericht op de nieuwe groep ‘jonge veteranen’. Om de herinnering aan oorlog levend houden, ondersteunt het vfonds o.a. oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra. Zo draagt het vfonds bij aan de kennis over operaties en de gevolgen ervan voor burgers en de mensen in uniform die voor vrede en veiligheid zorgen. Boven alles moet de bevrijding, vrijheid en vrede ook gevierd worden. Tegelijkertijd moeten we die vrijheid niet voor lief nemen. Daarom ondersteunt het vfonds, in het belang van de vrede, diverse projecten die de democratie, mensenrechten en de internationale rechtsorde stimuleren. Het vfonds wil daarmee het maatschappelijk debat over vrede en veiligheid op gang brengen en houden.

Locatie Lucasbolwerk 103512 EHUtrecht
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden. 

Word ook partner
Pilsen

Pilsen

Lees meer
Bastogne War Museum

Bastogne War Museum

Lees meer