Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
Gemeente Arnhem

Gemeente Arnhem, partner van Liberation Route Europa

www.arnhem.nl

Sinds september 2016 werken de Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum intensief samen om het verhaal van de Slag om Arnhem krachtig uit te dragen. Deze samenwerking heeft tot doel om het hele jaar door meer inwoners en bezoekers van de regio te interesseren voor de geschiedenis van de Slag om Arnhem.

De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem groeit nog altijd. De Airborneregio ontvangt jaarlijks een grote stroom belangstellenden, nabestaanden en toeristen uit binnen- en buitenland. Voor de bezoekers bestaat een breed aanbod aan herdenkingen, musea, evenementen en thema-routes. Denk hierbij aan het Airbornemuseum in Oosterbeek, The Bridge to Liberation Experience in Arnhem, Dropzone Ede en het Informatiecentrum ‘De Polen van Driel’.

Vele organisaties, professionals en vrijwilligers maken dit mogelijk. De intensieve samenwerking van de Airbornegemeenten versterkt wat er allemaal is. Door afstemming van het aanbod en samenwerking in promotie en marketing, nationaal en internationaal. Liberation Route Europe is daarin één van de partners.

Manager Airborneregio
De spin in het web van deze samenwerking is de door de Airbornegemeenten gezamenlijk aangestelde Manager Airborneregio Hedwig Kauffman. Zij heeft als taak om programma’s op elkaar af te stemmen, relaties te verstevigen binnen en buiten de regio, het netwerk te vergroten en er voor te zorgen dat de Airborneregio met communicatie en marketing beter wordt gepositioneerd.
Contactinformatie: manager@airborneregio.nl en 06 46740118

"Kern van de opdracht is om de verbinding binnen de Airborneregio te versterken, zodat het verhaal van de Slag om Arnhem duidelijk wordt neergezet en bezoekers aan de regio bij de hand worden genomen. Daarbij wordt de context van de Slag om Arnhem binnen de operatie Market Garden niet vergeten. Van belang is dat ieder evenement, elke herdenking, elke herinneringsplek, haar kleur mag geven aan het grotere verhaal."

Hedwig Kauffman, Manager Airborneregio

Locatie Koningstraat 386811 DGArnhem
Liberation Route Europe

Word ook partner van de Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden.

Word ook partner
Toerisme Provincie Antwerpen

Toerisme Provincie Antwerpen

Lees meer
Eijsden-Margraten

Eijsden-Margraten

Lees meer
Apeldoorn

Apeldoorn

Lees meer