Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
Eyewitness Museum

Eyewitness Museum, partner van Liberation Route Europa

www.eyewitnesswo2.nl

Door middel van een gedurfd en eigentijds concept is de bezoeker van Oorlogsmuseum Eyewitness ooggetuige van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende oorlogsscènes uitgebeeld.

Met een indrukwekkende film, foto’s, tablets met achtergrondinformatie en geluidseffecten worden alle zintuigen geprikkeld. De collectie bestaat uit een zeer uitgebreide verzameling van louter originele attributen en uniformen. Eyewitness laat ook een aantal topstukken zien die zelden of nooit aan het publiek zijn getoond.

De Duitse parachutist August Segel, fictief hoofdpersonage van het museum, neemt de bezoeker mee langs de belangrijkste fronten in Europa. In verschillende diorama’s volgt de bezoeker zijn verhaal.  Middels brieven naar het thuisfront kan de bezoeker zijn ervaringen volgen.

August was soldaat bij het Eerste Fallschirmjäger Regiment dat later deels overging in de Hermann Göring Divisie. Hij nam dienst in 1935. Door de oorlog heen heeft hij aan vele verschillende fronten gediend. In Nederland bij de inval in mei 1940. Daarna is hij in Rusland ingezet, waar hij wonderwel levend uit is gekomen. Vervolgens heeft hij nog gediend in Normandië en België. Tot slot heeft August de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Berlijn doorgebracht, met alle gevolgen van dien…

Kortom: Eyewitness, een museum met een verhaal!

Oorlogsmuseum Eyewitness is een jong museum waar op een vernieuwende wijze de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld. Bezoekers staan oog in oog met de Duitse inval in Nederland in mei 1940, NSB’ers tijdens de bezetting, de Duitse opmars in Rusland in de zomer van 1941 en hun nederlaag in Stalingrad in 1943, een razzia in een Nederlandse stad, de Holocaust, onderduik en verzet, de chaotische strijd in Normandië in de zomer van 1944, de verschrikkingen van het Ardennenoffensief en de Slag om het Hürtgenwald in de winter van 1944/1945, de vreugdevolle bevrijding en de totale ineenstorting van het Derde Rijk tijdens de Slag om Berlijn in april 1945. Dankzij de levensechte wijze waarop deze gebeurtenissen verbeeld worden laat dit bij bezoekers een indruk achter om nooit te vergeten.

Door het museum heen worden unieke topstukken getoond. Uniformen, wapens en documenten die door de persoonlijke geschiedenis van de mensen die deze objecten tijdens de oorlog gebruikten een uitzonderlijke geschiedenis vertellen.

Bezoekers krijgen aan de hand van de belevenissen van de fictieve Duitse parachutist August Segel een indruk van het leven aan de verschillende fronten tijdens de oorlog. Door ook de Duitse geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te belichten, onderscheid Eyewitness zich van andere oorlogsmusea.

In Oorlogsmuseum Eyewitness staat de mens centraal. Het museum biedt de bezoeker, jong en oud, een leerzame en aangrijpende indruk van de Tweede Wereldoorlog.   

Als jong museum stelt de samenwerking met de Liberation Route Europe ons in staat Oorlogsmuseum Eyewitness op de kaart te zetten. 

Locatie Maastrichterlaan 456191 ABBeek
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden. 

 

Word ook partner
Turislucca

Turislucca

Lees meer
Generaal Maczek Museum

Generaal Maczek Museum

Lees meer