Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
Bastogne War Museum

Bastogne War Museum, partner van Liberation Route Europa

www.bastognewarmuseum.be

Op een steenworp afstand van het beroemde Mardassonmonument, biedt het Bastogne War Museum een unieke blik in de Tweede Wereldoorlog, vanaf de oorsprong tot aan de gevolgen, met een bijzondere interesse in de Slag om de Ardennen. Jong of oud, gepassioneerd door de geschiedenis of niet, de nieuwe scenografie biedt veel meer dan alleen een rondleiding, namelijk een nieuwe manier om het verleden te ontdekken.

De naam Bastogne is voor velen synoniem met Slag om de Ardennen. Tijdens de winter van 1944, zal het offensief van de laatste kans voor Hitler in dit dichtbeboste gebied leiden tot de bloedigste campagne van de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op dit belangrijk kruispunt zullen de Amerikaanse troepen, die niet over voldoende winteruitrusting beschikken en met weinig bevoorrading, gedurende 5 lange en koude dagen omsingeld worden. Hun heldhaftige verdediging van de stad zal in de geschiedenis blijven als een van de hoogste wapenfeiten van de oorlog.

Vier personages, fictieve getuigen van de strijd, begeleiden de bezoekers doorheen de belangrijkste gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen. Robert, de Amerikaanse korporaal, Hans, de Duitse officier, Mathilde, de Belgische lerares en Emile de leerling. Zij geven de bezoeker hun fictief maar realistisch perspectief op het dodelijk conflict.

Als vervolediging van deze ervaring, wordt het bezoek onderbroken door drie interactieve films. Deze Scénovisions® , drie meeslepende  en afwisselende scènes, dompelen de bezoekers eerst in een tent waar een persconferentie aan de gang is over de aankondiging van de landing in Normandië, daarna in een krater in het bos en tussen de soldaten die rond Bastogne vechten en tenslotte in een cafe, naast de burgers gevangen in het kruisvuur.

Het Bastogne War Museum, uniek in België, is bij voorkeur de plaats voor diegenen die de Slag om de Ardennen in zijn mondiale context willen begrijpen en die een unieke ervaring op een moderne en levendige site willen beleven.

Locatie Colline du Mardasson 56600Bastogne
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden. 

Word ook partner
Geallieerden Museum

Geallieerden Museum

Lees meer
Leopoldsburg

Leopoldsburg

Lees meer