Liberation Route Europe

Liberation Route Europe
&
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen , partner van Liberation Route Europa

www.toerismevan.nl

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, partner van Liberation Route Europe.

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen is één van de trotse initiatiefnemers van Liberation Route Europe. Sinds 2002 verzorgt RBT KAN de marketing en promotie voor de regio Arnhem Nijmegen in binnen- en buitenland. Doelstelling van deze promotie is het vergroten van het aantal bezoekers aan- en toeristische inkomsten in de regio. Het verbinden van het toeristische platform in de regio Arnhem Nijmegen en het afstemmen van het toeristisch aanbod op de bezoeker staat hierbij voorop.

De regio Arnhem Nijmegen is met haar historie direct verbonden aan de Tweede Wereldoorlog. Denk alleen maar aan de Slag om Arnhem of bijvoorbeeld het Rijnlandoffensief die hier hebben plaatsgevonden. De Liberation Route Europe heeft het mogelijk gemaakt om de historische punten en het toeristische aanbod met elkaar te verbinden tot een interactieve beleving voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Jurriaan de Mol, directeur van RBT KAN, waardeert de samenwerking met Liberation Route Europe. “Een belangrijke focus die ons aanbod heeft is het herdenkingstoerisme en de Liberation Route is dan ook zeer waardevolle toevoeging aan ons toeristisch product”. Als beste fietsprovincie van Nederland is Gelderland namelijk bij uitstek een gebied waar bezoekers zich tussen de regio’s verplaatsen. Samenwerkingsprojecten tussen de toeristische disciplines uit verschillende regio’s zijn dan ook de insteek. De Liberation Route Europe is hier een mooi voorbeeld van. Ga voor een overzicht van de overige activiteiten, projecten door RBT KAN en kennis over de regio naar www.toerismevan.nl.

Regio Arnhem Nijmegen – historische bestemming

De regio Arnhem Nijmegen is vanwege haar historie onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog en de Liberation Route in het bijzonder. Tal van belangrijke historische gebeurtenissen vonden plaats in deze regio. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Operation Market Garden, het Rijnlandoffensief of de capitulatieonderhandelingen in Hotel de Wereld in Wageningen. Tijdens een bezoek aan de regio kun je hier alles over te weten komen door te reizen langs de verschillende historische locaties uit de Liberation Route Europe. Bijzondere informatie is te vinden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek waar het moment van de bevrijding kan worden herbeleefd. Ook in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ aan de rand van Oosterbeek kun je alles te weten komen over o.a. Operation Market Garden en  deelnemen aan de Airborne Experience waarin je letterlijk voorop kunt gaan in de strijd.

Het is geweldig om de historie te combineren met het andere veelzijdige aanbod uit de regio. Zo kun je op regioarnhemnijmegen.nl terecht voor o.a. praktische informatie over de verschillende regio’s, attracties, overnachtingen en evenementen . Combineer bijvoorbeeld je historische reis met een bezoek aan een restaurant in Nijmegen, prachtige wandeltochten door één van de natuurgebieden of een dagje shoppen in Arnhem!

Locatie Dorpsstraat 14-206661 EKElst
Liberation Route Europe

Word ook partner van Liberation Route Europe

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die de mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijke regio's tijdens de opmars van de geallieerden. 

Word ook partner
Airborne Beer

Airborne Beer

Lees meer
Europese Unie

Europese Unie

Lees meer
PolandInc / Mediterraneum

PolandInc / Mediterraneum

Lees meer