Financiële ondersteuning

Financiële ondersteuning

Liberation Route Europe

Financiële ondersteuning

Europese Unie
"Liberation Route Europe is een uitstekend voorbeeld van gedeelde Europese geschiedenis die tot leven komt via de reiservaringen van duizenden bezoekers: een manier om burgers zeventig jaar na D-Day opnieuw te verzoenen. Transnationale samenwerking, een toegewijd publiek-privaat partnerschap en een boeiende verhaal vormen de belangrijkste ingrediënten van wat volgens ons zal uitgroeien tot een succesvol pan-Europees toeristisch product." Antonio Tajani, voormalig vicevoorzitter van de Europese Commissie

Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland - Ambassade in Nederland
Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn Ambassade in Nederland steunen sinds 2020 het project Liberation Route Europe, en in het bijzonder het concept van de routes.

vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg)
Het vfonds , het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden en veteranen die in dienst van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld slachtoffer zijn geworden van oorlog. Daarnaast wil het vfonds de herinnering aan de oorlog levend houden door de slachtoffers te herdenken en vooral door de bevrijding, vrijheid en vrede te vieren. In het belang van de vrede ondersteunt het vfonds diverse projecten die de democratie, mensenrechten en de internationale rechtsorde stimuleren, waaronder de ontwikkeling van Liberation Route Europe.