Nederland / Museum

Bezoekerscentrum Amerikaanse Begraafplaats


Markeren

Deel

Route


De American Battle Monuments Commission (ABMC) opende eind 2023 haar nieuwe bezoekerscentrum op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Het is het 10e bezoekerscentrum van ABMC in de wereld.

"Dit bijzondere bezoekerscentrum is niet alleen mooi of historisch - het is een herinnering aan het Nederlandse en Amerikaanse volk, en de mensheid, dat de mensheid nooit iets krachtigers heeft bedacht dan een vrij volk dat bereid is te vechten voor vrijheid", verklaarde Charles K. Djou, secretaris van ABMC.

Bezoekers kunnen tentoonstellingen en een nieuwe film bekijken. Die vertellen over de Amerikaanse militairen die in Europa vochten en sneuvelden en over hun ontberingen, uitdagingen en triomfen.

De Amerikaanse Begraafplaats in Margraten is de enige Amerikaanse militaire begraafplaats in Nederland ter nagedachtenis aan hen die hun leven verloren in de Tweede Wereldoorlog. De militairen die op de begraafplaats worden geëerd, waren betrokken bij operaties in Nederlands en vochten ook op Duitse bodem.

Er liggen meer dan 8.000 militairen begraven op de begraafplaats en ongeveer 1.700 worden herdacht op de Walls of the Missing.