Finland / Museum

Muisti Centrum voor Oorlog & Vrede


Markeren

Deel

Route


Muisti Centrum voor Oorlog & Vrede is een modern museum dat de gevolgen van oorlog onderzoekt vanuit het perspectief van de menselijke beleving. Muisti is gevestigd in het oude schoolgebouw in de stad Mikkel, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de basis vormde van het Finse militaire hoofdkwartier.

Het Finse woord Muisti betekent herinnering en herdenking. In verschillende culturen worden oorlogen op verschillende manieren herdacht. Muisti is een plaats waar de Finse herinneringen worden bewaard. De interactieve tentoonstelling in Muisti stelt je in staat te begrijpen hoe de Tweede Wereldoorlog voelde voor hen die het meemaakten, hoe de oorlog de samenleving beïnvloedde en dat nu nog steeds doet.

Het oude schoolgebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de basis vormde van het Finse militaire hoofdkwartier, is omgetoverd tot meer dan 1000 m² tentoonstellingsruimte. Het Hoofdkwartiermuseum werd in 1974 in het gebouw gevestigd, toen het kantoor van opperbevelhebber Marshall Mannerheim werd opengesteld voor het publiek. Rond de eeuwwisseling werd het interieur van dit deel van het gebouw teruggebracht naar hoe het was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Muisti en het Hoofdkwartiermuseum bieden een museale ervaring waarin bezoekers leren over oorlog en vrede.

Muisti Centrum voor Oorlog & Vrede deelt oorlogservaringen om vrede te bevorderen. Muisti is er voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van oorlog, maar vooral ook voor degenen die dat niet zijn.

Ristimäenkatu 4, Mikkeli, 50100

info@muisti.org / https://www.facebook.com/muistimme/ / https://www.instagram.com/muistimme/ / +358 50 552 4233