Nederland / Museum

Victory Museum 1940 - 1945


Markeren

Deel

Route


Het Victory Museum in Grootegast is toegewijd aan de bevrijding van Noord-Nederland en de stad Groningen in het bijzonder.

In het Victory Museum worden verschillende onderdelen uit de tweede wereldoorlog gepresenteerd interactieve diorama’s. In het museum kan een Engels vliegveld gevonden worden, compleet met tweemotorig vliegtuig. Een groot D-Day diorama vertelt over de logistieke uitdaging van de Red Ball Express. Een Canadese bevrijdingsparade laat de sfeer van de bevrijding proeven.

Aandacht is er voor de oorlog en bevrijding in Noord-Nederland, en de stad Groningen in het bijzonder. Het museum beschikt over een eigen documentatiecentrum waarin veel kennis over de regio is te vinden.

Talloze kleine diorama’s schetsen dagelijkse facetten uit de oorlog. Extra nadruk wordt gelegd op logistiek en productie van oorlogsmiddelen tijdens de oorlog.

Het is museum is op eigen gelegenheid te bezoeken, en rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Het Victory Museum is geschikt voor zowel volwassenen en kinderen. In het pand zitten ook een museumdrukkerij en een LEGO-museum, die met hetzelfde toegangskaartje bezocht kunnen worden. Kijk voor de openingstijden op de website van het Victory Museum 1940 - 1945.

Legolaan 1c, 9861 AT Grootegast

+31594-745605