Verenigd Koninkrijk / Plaats van belang

​​Sinah Heavy Anti-Aircraft Battery​


Markeren

Deel

Route


​​Sinah Heavy Anti-Aircraft Battery (HAA), de zware luchtdoelbatterij van Sinah, stond op dit kleine stukje gemeenschapsgrond op Hayling Island. Wanneer je het pad langs dit stuk land volgt, kun je nog steeds delen van de voormalige batterij zien.

​​De batterij bevatte vier stuks 4,5-inch anti-scheepsgeschut die bemand werden door het 219th Battery, 57th Anti-Aircraft Regiment. De kanonnen hadden een snelheid van meer dan 550 meter per seconde en een bereik van meer dan 9 kilometer.

De batterij was verbonden met een ‘Q’-afleidingslocatie, waar constructies in brand werden gestoken om de bemanningen van de Luftwaffe te doen geloven dat ze Portsmouth bombardeerden, terwijl hun bommen in werkelijkheid op een stuk open land terechtkwamen. Zo werden de gevolgen voor de militaire infrastructuur verkleind en werd het aantal burgerslachtoffers verminderd.

In de nacht van 17 op 18 april 1941 werd er een Duitse luchtaanval uitgevoerd op Hayling Island en Portsmouth. De batterij werd geraakt en Gunners James Bardoe, James Collingborne, Arthur Farmer, Reginald Knight, James Powell en Leonard Ward kwamen daarbij om het leven. Een kleine plaquette op een van de overgebleven geschutsplatformen herinnert aan deze mannen.

Twee geschutsplatformen zijn toegankelijk voor publiek, een derde is zichtbaar aan de andere kant van het hek in privé-visgebied. Er zijn nog enkele munitieruimten te zien, evenals de schuilkelder aan de oostzijde van de batterij. Het generatorgebouw voor de batterij staat bij de weg en is mogelijk veranderd na de oorlog. De nog bestaande betonnen paden zijn de laatste overblijfselen van deze locatie, waar zich ooit een eetzaal voor onderofficieren, een NAAFI, een eetzaal en twee sectiehutten bevonden.

​​Ferry Road, Hayling Island​, PO11 0BX