Verenigd Koninkrijk / Plaats van belang

​​RAF Beaulieu​


Markeren

Deel

Route


​​Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond RAF Beaulieu zich op deze locatie. Na de opening op 8 augustus 1942 werd het vliegveld gebruikt door zowel de RAF als de US Army Air Forces.

​​Het voormalige vliegveld is toegankelijk vanaf talloze punten van het uitgestrekte netwerk van publiek toegankelijke paden overal in het Nationale Park New Forest. Wandelen langs de perimeter van de drie voormalige startbanen is mogelijk via de oude platformen, wegen en paden. Van de drie voormalige startbanen is nog maar een klein deel over. Dit wordt nu gebruikt voor het vliegen met modelvliegtuigen. De vliegclub betaalt een jaarlijkse vergoeding aan de Forestry Commission (bosbouwcommissie) voor het gebruik van het laatst overgebleven deel van de betonnen startbaan ten oosten van het vliegveld.

Het vliegveld werd gebruikt door zowel de Britse Royal Air Force als de Amerikaanse Army Air Forces (USAAF). Tussen 1942 en 1944 opereerden 8 squadrons van de RAF vanaf dit vliegveld.

Vanaf maart 1944 opereerde de USAAF van hieruit met de 365th Fighter Group. Deze bestond uit de 386th, 387th en 388th Fighter Squadrons met hun Republic P-47 Thunderbolts. Na de landingen op 6 juni verhuisden zij op 21 juni naar de Advance Landing Ground in Azeville, Normandië. Tussen 1 en 21 juli 1944 arriveerde de 323rd Bombardment Group. De 453rd, 454th, 455th en 456th Bombardment Squadrons vlogen met Martin B-26 Marauders vanaf het vliegveld. Tussen 16 en 26 augustus vertrokken zij vervolgens naar Lessay Airfield in Frankrijk.

De Women’s Auxiliary Air Force stationeerde een groot aantal vrouwen op het vliegveld, waar zij rollen vervulden ten behoeven van telegrafie, telefonie en analyse van luchtfoto's.

Vanaf december 1944 werd het vliegveld gebruikt door de Airborne Forces Experimental Establishment voor het ontwikkelen en testen van nieuwe zweefvliegtechnieken. Het vliegveld werd in 1955 aan het Britse Ministerie van Luchtvaart teruggegeven en bleef hieronder vallen tot 1959, toen het opnieuw deel uit ging maken van de door de Forestry Commission beheerde Kroondomeinen van het New Forest. 

​​B3054, Beaulieu Heath, East Boldre​, ​​SO41 5QZ​