Verenigd Koninkrijk / Plaats van belang

​​Hotel Balmer Lawn​


Markeren

Deel

Route


​​Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hotel Balmer Lawn gevorderd voor militaire doeleinden en gebruikt als hoofdkwartier voor Marshalling Area B. Deze verzamelplaatsen voor mensen en materieel werden in gereedheid gebracht voor de komst van Geallieerde troepen die zich zouden inschepen voor Operatie Overlord in juni 1944. Het hotel bevond zich ten oosten van Lymington Road even ten noorden van het dorp Brockenhurst. Zowel het hotel als het beboste gebied eromheen werden gebruikt. Vandaag de dag heeft het hotel nog steeds banden met degenen die door Marshalling Area B kwamen, waaronder Britten en Canadezen.

​​Het hotel werd gebruikt door personeelsleden van het hoofdkwartier van de Canadese 3rd Infantry Division die op 6 juni 1944 op Juno Beach in Normandië zou landen. In 2015 werd tijdens renovaties een ontdekking gedaan in het hotel. Onder de vloerplanken werden documenten uit de oorlogsjaren gevonden. Deze varieerden van meldingen van een man die ongeoorloofd afwezig was tot een uitnodiging voor personeel om op zondag 30 juli 1944 een muzikale varietyshow genaamd ‘Swing into ETO’ (European Theatre Operations) bij te wonen. Andere documenten, waaronder een document dat een gedetailleerde beschrijving gaf van afgeworpen bommen en locaties van graven, toonden aan dat zelfs in het Verenigd Koninkrijk het gevaar op de loer lag.

De documenten waren officieel gewaarmerkt, en sommige hielden verband met het hoofdkwartier van de Canadese 3rd Infantry Division. De papieren werden door het Ministerie van Defensie nagekeken en aan het hotel teruggegeven.

De kampen die de marshalling area rond Southampton en het New Forest vormden, waren bedoeld om de troepen te verbergen die aan Operatie Overlord zouden deelnemen. Van hieruit zouden ze uiteindelijk doorgaan naar inschepingspunten langs de kustlijn in het gebied van het New Forest. 

​​Lyndhurst Road, Brockenhurst​, ​​SO42 7ZB​