Verenigd Koninkrijk / Plaats van belang

​​Oefenterrein Ashley Walk​


Markeren

Deel

Route


​​Het oefenterrein voor bommen Ashley Walk bevindt zich bij Roger Penny Way; ook zijn er talloze wandelpaden die naar en om het gebied heen lopen.

​​De grond rond Ashley Walk werd in februari 1940 door onteigening verkregen. In augustus van dat jaar was het klaar voor gebruik als oefenterrein. Het grondoppervlak is gelijk aan 2.833 voetbalvelden.

Het terrein bestond uit talrijke verschillende soorten doelen waarop bemanningen van de Aeroplane & Armament Experimental Establishment (A&AEE) konden oefenen. Deze bemanningen kwamen van RAF Boscombe Down, niet ver van Salisbury.

Bemanningen oefenden grondaanvallen in diverse omgevingen, waaronder nagebouwde schepen, emplacementen en bomfragmentatiegebieden. Vanwege de omliggende heide werden er geen brandbommen gebruikt in verband met het brandgevaar.

Op archiefbeelden van Ashley Walk, die nog steeds beschikbaar zijn, is het testen van bommen, waaronder een zogenaamde 'bouncing bomb', te zien.

Wanneer je vandaag de dag het gebied rond Ashley Walk verkent, kun je nog steeds overblijfselen van deze tijd zien. Van grote bomkraters rond het bombardementsdoel, de paden die ooit ringen vormden rond dit gebied dat de roos vormde en observatieschuilplaatsen tot de verlichte pijl die naar het doel wees.

Talrijke openbare paden leiden over de heide die tijdens de Tweede Wereldoorlog gonsde van de activiteiten totdat de locatie uiteindelijk in 1946 werd gesloten. Het oefenterrein werd in 1948 volledig geruimd, maar veel kenmerken, zoals de betonnen verlichte pijl en de diverse kalktekens bestaan nog steeds.

Nadere informatie, bijzonderheden en een kaart van Ashley Walk zijn hier te vinden: https://nfknowledge.org/contributions/ashley-walk-bombing-range-1940-46-overview/#map=10/-1.71/50.93/0/24:0:0.6|39:1:1|40:1:1

​​Roger Penny Way, Goshill, ​​SP6 2LN​ Ashley Walk​,