Nederland / Museum

Salon Nune Ville, een villa vol verhalen


Markeren

Deel

Route


Huize Nune Ville heeft veel historie. Tijdens WOII woonde hier het domineesechtpaar Plug. Zij verborgen ruim twee jaar een toen 19-jarige, Joodse jongen op zolder, Jaap van Cleef. De zolder is nog te bezichtigen. Het geheel 19- eeuwse ingerichte huis is elke zaterdag te bezoeken, omdat de vriendin van Vincent van Gogh hier woonde.

Op zolder, in de dienstbodekamer waar de Joodse jongen, Jaap van Cleef, twee jaar verborgen zat, hoort u zijn spannende verhaal. Over zijn schuilplaats, zijn familiegeschiedenis en gebeurtenissen na zijn bevrijding. Het kamertje is ingericht in de WOII periode.

Nune Ville is een 19e-eeuwse villa die gelegen is naast het Domineeshuis, waar Vincent van Gogh tijdelijk woonde en een atelier had. In Nune Ville woonde zijn buurvrouw en vriendin Margot Begemann. Hun bijzondere, dramatische liefdesverhaal hoort u natuurlijk ook. De meeste meubels, objecten en schilderijen zijn uit die tijd. U krijgt een rondleiding met bijbehorende verhalen in de salon, woonkamer, zolder met dienstbodekamers, keuken, mangelkamer en tuin.

Berg 24 5671 CC Nuenen