Nederland / Museum

Oorlogsmuseum Medemblik


Markeren

Deel

Route


Oorlogsmuseum Medemblik vertelt op 3.000 m2 over onbekende, maar toch belangrijke militaire operaties. Ook het burgerverhaal komt uitgebreid aan bod. Uniek zijn de Experience Tours volgens het 'escaperoom-concept'.

Expositie Weg naar Vrijheid

Deze expositie gaat over onbekende, maar belangrijke militaire operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoals de transportoperatie Red Ball Express en de vele noodbruggen. In deze expositie is de noodbrug ‘M2 Light Pontoon Bridge’ te zien en de meest complete GMC Toolset die is overgebleven uit de oorlog.

Experience Tour Weg naar Vrijheid

Stap ‘in de schoenen’ van een soldaat en ontdek op interactieve wijze vijf onbekende operaties. Bezoekers helpen 'Jimmy Spencer' met het controleren van lading die getransporteerd moest worden naar de drie miljoen soldaten aan het westfront.

Experience tour Keuzes in Almersdorp

Welke keuzes maak jij? Ontdek in het jaren ’40 dorpje verhalen over het leven in de oorlog. Ontcijfer codezinnen van Radio-Oranje, ga op zoek naar de geheime schuilzolder en drijf zwarte ruilhandel.

 Expositie Keuzes in Almersdorp  

In dit dorpje, gebouwd en ingericht in jaren ’40 stijl, staan de burgers centraal. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal achter het kristallen glaasje in de huiskamer én wat dit te maken heeft met de keuze van een Enkhuizer binnenvaartschipper.

Zeldenrust 5, 1671 GA Medemblik