Nederland / Museum

Oorlogsmuseum Niemandsland


Markeren

Deel

Route


Oorlogsmuseum Niemandsland vertelt het verhaal van de Betuwe tussen 1939 en 1945. In het oude gemeentehuis van Gendt gebeurt dit met diorama’s, touchscreenschermen en beelden. Persoonlijke verhalen van burgers, geallieerden en Duitse soldaten maken het beeld compleet.

Oorlogsmuseum Niemandsland beperkt zich niet tot de militaire kant van het oorlogsverhaal, maar heeft ook veel aandacht voor hoe het leven in de Betuwe was voor de burgers. Anneke Boerboom vertelt bijvoorbeeld hoe het was als enige vrouw op het ‘manneneiland ’te zijn.

Niemandsland op wielen 

Met een omgebouwde GMC-truck uit 1943 brengt Oorlogsmuseum Niemandsland het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de Betuwe naar het schoolplein. GMC-vrachtwagens werden tijdens de oorlog gebruikt om legermateriaal te vervoeren. Eén van deze authentieke trucks is omgebouwd tot educatie-dependance. Op interactieve wijze ervaren de kinderen hoe de oorlog ervaren werd door geallieerden, Duitsers en de lokale bevolking. Met een werkboek en  museumbezoek voor scholen.


Nijmeegstestraat 19a 6691 CK Gendt