Military Shrine of Mignano Monte Lungo

De erebegraafplaats in Mignano Monte Lungo

Via Casilina, Mignano Monte Lungo , Italië
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Gevechten Bevrijding Overwinning en nederlaag
Liberation Route Europe

De erebegraafplaats in Mignano Monte Lungo

Het militaire ereveld in Mignano Monte Lungo bevindt zich op de plaats van het eerste gevecht tussen het Italiaans Koninklijke Leger en het Duitse leger. Op de begraafplaats zijn 974 Italiaanse soldaten begraven die tijdens de Italiaanse campagne zijn gesneuveld, nadat Italië zich in september 1943 bij de geallieerden had gevoegd.

Het militaire kerkhof in Mignano Monte Lungo ligt bij de locatie waar in december 1943 het eerste gevecht plaatsvond tussen het Italiaans Koninklijke Leger en Duitse troepen. Op de begraafplaats zijn 974 Italiaanse soldaten begraven die zijn gesneuveld nadat Italië in september 1943 aan geallieerde zijde meevocht.

Hier liggen soldaten van de 1e Gemotoriseerde Groep, het Italiaanse Bevrijdingskorps en de gevechtseenheden Folgore, Legnano, Mantova, Friuli en Cremona. Generaal Umberto Utili, commandant van deze eenheden, werd hier in 1952 begraven.

Op de gevel van het poortgebouw is de Latijnse tekst: ‘Mortui ut Patria Vivat’ (Aan hen die vielen opdat het vaderland voortleeft) aangebracht. In de kapel bevindt zich een altaar van zwart marmer, bekroond door een bas-reliëf van een stervende soldaat. Het beeld is gemaakt door de beeldhouwer Pietro Canonica. Het altaar wordt geflankeerd door twee marmeren plaquetten: een gewijd aan generaal Vincenzo Dapino, de Italiaanse overwinnaar in de slag bij Monte Lungo, en een die de tekst weergeeft van het telegram dat de Amerikaanse generaal Clark Dapino stuurde na diens overwinning.
De centrale trappen die naar de kapel leiden, worden geflankeerd door de vaandels van de betrokken eenheden. Elk jaar wordt op 8 december de verjaardag van het eerste gevecht van Monte Lungo herdacht.

Tegenover de begraafplaats ligt het museum dat objecten bewaart die de Italiaanse betrokkenheid bij de bevrijding van Italië illustreren. In de tuin van het museum staan tanks en artilleriestukken die gebruikt zijn tijdens de Italiaanse campagne.

Toeristische informatie

Bezoek aan het museum op aanvraag bij de beheerder.

Openingstijden http://www.prolocomignano.it/sacrario_militare.html

Mediagallerij

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën