Romney, Hythe and Dymchurch Railway - SPOT024

Romney, Hythe & Dymchurch spoorweg

New Romney Station, New Romney, Kent, New Romney, Groot Brittanië
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Overwinning en nederlaag
Liberation Route Europe

Romney, Hythe & Dymchurch spoorweg

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Romney, Hythe & Dymchurch spoorweg gebruikt om troepen te verplaatsen langs de kust. Het station was ook de spil in de levering van onderdelen om een pijpleiding onder het Kanaal te maken. Dat maakte onderdeel uit van Operatie Pluto, het leveren van brandstof aan de geallieerde troepen in Frankrijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het smalspoor van de Romney, Hythe & Dymchurch spoorweg opgeëist door het Ministerie van Oorlog. Een mini gepantserde trein, de enige in de wereld, werd gebruikt om troepen te verplaatsen langs de kust en om langs de kust te patrouilleren in geval van een invasie. De spoorweg speelde ook een belangrijke rol in Operatie Pluto in 1944/1945 - de aanleg van een pijpleiding om de geallieerde troepen in Frankrijk te voorzien van brandstof.

Station New Romney werd aangewezen voor de productie van de 140 cm dikke pijpen. De pijpen werden op platte wagons geladen en per spoor naar Dungeness vervoerd voor verdere assemblage. Bij station New Romney is nog steeds een aantal wagons te zien. Bij New Romney werden de officieren gehuisvest in Captain Howey's house, die ook werd opgeëist door het Ministerie van Oorlog. De gewone soldaten woonden in hutten of tenten op het terrein van de huidige parkeerplaats.

Toeristische informatie

Een reis over de Romney, Hythe & Dymchurch spoorweg is een unieke ervaring: tientallen jaren stoomtreingeschiedenis in het decor van enkele van de meest pittoreske landschappen van Kent. De spoorweg is een van de Top Toeristische Attracties van Kent.

U kunt stoppen bij New Romney Station en hier de onlangs gerenoveerde modelspoorweg tentoonstelling bezoeken. Tijdens de zomer is hier ook de speciale 1940 tentoonstelling te zien, waaruit blijkt hoe belangrijk de spoorlijn was in de Tweede Wereldoorlog, onder andere bij de levering van brandstof aan de oprukkende troepen in Europa na D-Day.

Tijdens de maanden juli en augustus kunt u tijdens een speciale rondleiding meer leren over de bijdrage van de spoorlijn aan Operatie Pluto. Bij aankomst leidt onze zeer deskundige gids (gekleed in passend kostuum) u naar uw eigen mini-1940-bioscoop voor een privé-vertoning. Ook is een replica van een gepantserde trein te zien.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: http://www.rhdr.org.uk

Mediagallerij

Video

New Romney Station, New Romney, Kent, New Romney, Groot Brittanië 01797 362353 http://www.rhdr.org.uk

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën