Portsmouth D-Day Museum - SPOT207

D-Day Museum

Clarence Esplanade, Portsmouth, Groot Brittanië
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Bevrijding
Liberation Route Europe

D-Day Museum

Het D-day Museum in Portsmouth is geheel gewijd aan de bevrijding van Europa in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. Het museum toont onder meer de Overlord Embroidery - een borduurwerk waarop de gebeurtenissen tijdens D-Day zijn afgebeeld. Het museum toont daarnaast originele voorwerpen die herinneren aan die zeer gedenkwaardige gebeurtenissen.

Het D-Day Museum in Portsmouth is het enige museum in Groot-Brittannië dat geheel is gewijd aan de gedenkwaardige gebeurtenissen op 6 juni 1944, toen een groot aantal militairen het Engelse Kanaal overstak en landde op de stranden van Normandië. De Koningin-moeder opende het museum in 1984. Het trekt bezoekers van over de hele wereld.

In het museum zijn voorwerpen te zien die herinneren aan D-Day en andere gebeurtenissen in de oorlog. Ook de Overlord Embroidery is er te zien, een 83 meter lang borduurwerk waarop belangrijke gebeurtenissen uit de D-Day-invasie zijn afgebeeld. Het duurde vijf jaar om het borduurwerk te voltooien. Het is gemaakt in opdracht van Lord Dulverton van Batsford en ontworpen door kunstenares Sandra Lawrence en het pronkstuk van het museum. In de Embroidery Gallery zijn audiofragmenten te beluisteren over de inspanningen die zijn geleverd door iedereen die aan operatie Overlord deelnam. Er is ook een filmzaal, waar archiefbeelden en foto’s worden getoond en waar persoonlijke herinneringen van deelnemers aan de invasie en muziek uit de oorlogstijd te horen zijn.

In het museum is een verscheidenheid aan voorwerpen te zien, zoals persoonlijke memorabilia, kaarten, uniformen en militaire voertuigen, maar ook reconstructies van de kaartenkamer in het Southwick House, van de legerplaatsen in het bos waar de troepen zich voorbereidden op D-Day en van de landingen op de Normandische kust. Het museum bezit ook een Beach Armoured Recovery Vehicle (BARV)-tank en een origineel Horsa zweefvliegtuig, dat tijdens de operatie in Normandië is geland.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: http://www.ddaymuseum.co.uk/

Mediagallerij

Clarence Esplanade, Portsmouth, Groot Brittanië +4423 9282 6722 http://www.ddaymuseum.co.uk/

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën