International Bomber Command Centre

International Bomber Command Centre

Canwick Ave, Lincoln LN4 2HQ, UK, Lincoln, Groot Brittanië
Trefwoorden voor deze historische locatie
Bombardementen Verwoesting Bevrijding
Liberation Route Europe

International Bomber Command Centre

In het International Bomber Command Centre (IBCC) in Lincoln, Verenigd Koninkrijk, zijn er faciliteiten van wereldklasse te vinden die de inspanningen, opofferingen en toewijding erkent van de mannen en vrouwen uit 62 verschillende landen. Zij kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog samen in Bomber Command.

Toeristische informatie

Het IBCC vormt een punt voor erkenning, herdenking en verzoening voor degenen die hebben gediend, ondersteund of geleden tijdens de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een onderdeel van het IBCC is het ‘Chadwick Centre’. Kinderen en hun ouders worden aangemoedigd om te leren, door interactieve displays en tentoonstellingen. Kinderen kunnen een pad kiezen, wat ze ontdekkend kunnen doorlopen.

Het IBCC heeft twee ‘Peace Gardens’. Deze tuinen zijn 10 hectare groot. De Peace Gardens bieden rust en vormen een contemplatieve ruimte.

De ‘Memorial Spire and Walls’ vormen het hart van het IBCC. De Spire biedt een prachtig uitzicht over Lincoln, met in het bijzonder de oude kathedraal van de stad. De kathedraal vormde een waarnemingspunt voor piloten. ‘The Walls’ dragen de namen van bijna 58.000 mannen en vrouwen die zijn omgekomen in het Bomber Command.

Opening hours

March – November 09.30 – 5pm. Tuesday to Sunday.  Closed Mondays except Bank Holidays

November to March – 09.30 -4pm. Tuesday to Sunday.  Closed Mondays

Pricing

£8.70 adult, £7.70 concessions, £5.50 Child (5-16).  Memorial and Gardens free to visit

www.internationalbcc.co.uk

Twitter: @IntBCC

Facebook: International Bomber Command Centre

Instagram: IBCCentre

Mediagallerij

Canwick Ave, Lincoln LN4 2HQ, UK, Lincoln, Groot Brittanië