Begin: London Eind: London Dagen: 8 Nachten: 7 Prijs: Vanaf €3.940

Battle of Britain

Op deze achtdaagse reis door het Verenigd Koninkrijk leert u meer over de fascinerende luchtoorlog die bekend is geworden als de Slag om Engeland. Na de val van Frankrijk in 1940 en het eigen ontmoedigende verlies in België en Frankrijk herpakte het Verenigd Koninkrijk zich, zette zich schrap en koos het luchtruim om de natie te verdedigen tegen de Luftwaffe, zodat Hitler zijn plannen voor een invasie van Engeland op moest geven. We bezoeken het 800 jaar oude Dover Castle, waar Operatie Dynamo werd gepland; Bletchley Park, waar de Enigma-code gekraakt werd; maar ook de Churchill War Rooms en de Imperial War Museums in Londen en Duxford.

Battle of Britain Tour

Tour Operator: Beyond Band of Brothers Tours

811 Corporate Drive, Suite 108
40503
Lexington
United States
+1-888-335-1996

Op de kaart

Dag 1

De reizigers worden verwelkomd op luchthaven Heathrow in Londen en naar het hotel gebracht. 's Avonds wordt het reisprogramma gepresenteerd en kunnen de reizigers kennismaken onder het genot van een welkomstdrankje. 

Dag 2

We beginnen de dag met een bezoek aan het Imperial War Museum in Londen, waar een indrukwekkende collectie van objecten uit beide wereldoorlogen tentoongesteld wordt. Daarna reizen we door naar het Royal Air Force Museum in Hendon, waar u de onovertroffen collectie vliegtuigen kunt bewonderen die daar te zien is.

Dag 3

's Ochtends rijden we naar het zuiden om het monument voor de Slag om Engeland te zien in Capel-le-Ferne, gelegen bovenaan de krijtrotsen tussen Dover en Folkestone. We gaan verder met een bezoek aan Dover Castle, waar het verhaal van de Slag om Engeland begon. In de tunnels onder dit bijna acht eeuwen oude kasteel werd Operatie Dynamo gepland.                                                                                                                      

Foto's van dag 3

Dag 4

We beginnen de dag met een bezoek aan de ondergrondse bunker en commandocentrum van RAF-groep nr. 11 in Uxbridge. 's Middags reizen we naar Bletchley Park, waar nu bijna vergeten codekrakers een niet te onderschatten bijdrage hebben geleverd aan de geallieerde overwinning.                                                                                                    

Dag 5

's Ochtends bezoeken we de militaire begraafplaats van Cambridge. Daarna brengen we de middag door tussen de iconische vliegtuigen in het Imperial War Museum in Duxford.

Dag 6

's Ochtends rijden we naar Southsea voor een bezoek aan het hoofdkwartier van de opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten (SHAEF). Veel beroemde operaties uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder de invasie van Normandië, zijn hier gepland. 's Middags verkennen we het D-Day Museum, waar ook het grootste borduurwerk ter wereld te zien is, waarop het verhaal van Operatie Overlord wordt afgebeeld.                                                                                                             

Foto's van dag 6

Dag 7

We beginnen de dag met een rondleiding door de Churchill War Rooms in Londen, waar de Britse leider de Duitse bombardementen het hoofd bood. 's Middags maken we in het centrum van Londen een rondvaart over de Theems, met daarna tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Foto's van dag 7

Dag 8

Na afscheid te hebben genomen, worden onze gasten naar luchthaven Heathrow gebracht voor hun terugvlucht.