Soviet-Russian Second World War Cemetery Simmerath-Rurberg - SPOT055

De Sovjet-Russische Tweede Wereldoorlog begraafplaats Simmerath-Rurberg

L166 between Kesternich and Rurberg, Simmerath Rurberg, Duitsland
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Bombardementen Gedwongen migraties Terreur en uitroeiing
Liberation Route Europe

De Sovjet-Russische Tweede Wereldoorlog begraafplaats Simmerath-Rurberg

De Sovjet-Russische Tweede Wereldoorlog Begraafplaats Simmerath-Rurberg herbergt de stoffelijke resten van 2.322 burgers van de Sovjet-Unie. Slechts 55 van hen rusten in individuele graven, de rest in massagraven. Maar een klein aantal is bij name bekend. Bijna alle personen die hier zijn begraven waren krijgsgevangenen en/of dwangarbeiders.

Alles bij elkaar zijn er ongeveer 760.000 burgers van de Sovjet-Unie begraven in Duitsland ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog, voor het overgrote deel soldaten van het Rode Leger en dwangarbeiders. De Sovjet-Russische Tweede Wereldoorlog begraafplaats Simmerath-Rurberg bevat de stoffelijke resten van 2.322 van hen – mannen, vrouwen en kinderen. Slechts 55 van de doden rusten in individuele graven, de rest in massagraven. Maar een klein aantal is bij name bekend. Bijna alle personen die hier zijn begraven waren krijgsgevangenen en/of dwangarbeiders. Ze stierven als gevolg van uitputting en mishandeling in werkkampen of ten gevolge van geallieerde bombardementen.

Na afloop van de oorlog werden door heel Duitsland kleine Russische begraafplaatsen ingericht. De Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge bracht de doden van 38 van deze begraafplaatsen in 1961 bijeen in Simmerath-Rurberg. Ze waren afkomstig uit de omgeving van Monschau, Erkelenz, Geilenkirchen, Aachen, Jülich, Düren en Schleiden in Duitsland en Rurberg in België. Het grootste aantal werd overgebracht uit Düren, waar in de loop van de oorlog 1.522 Sovjet-burgers omkwamen in de wapenfabrieken.

Openingstijden De begraafplaats kent geen specifieke openingstijden.

Mediagallerij

L166 between Kesternich and Rurberg, Simmerath Rurberg, Duitsland

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën