Seelow Heights Memorial - SPOT004

Monument Seelower Höhen

Küstriner Straße 28 a, Seelow, Duitsland
Trefwoorden voor deze bezienwaardigheid
Verwoesting Gevechten Herinnering Overwinning en nederlaag
Liberation Route Europe

Monument Seelower Höhen

Het Seelower Höhen museum en herdenkingsmonument is een plek ter nagedachtenis aan de veldslag die hier woedde van 16 tot 19 april 1945. Het was de grootste veldslag van de Tweede Wereldoorlog op Duitse bodem. Het museum en documentatiecentrum bestaat sinds 1972 en is verbouwd in 1985.

De vaste tentoonstelling bestaat uit teksten, foto’s, film en geluidsfragmenten die in het Duits en Engels een levendig beeld geven van de veldslag. De presentatie is ook een goed voorbeeld hoe de slag om Seelower Höhen werd verankerd in het Oost Duitse collectieve geheugen. Voor het museum staan diverse voertuigen en stukken geschut opgesteld die tijdens de veldslag zijn gebruikt. Op het plateau net boven het museum staat een herdenkingsmonument bij het militaire kerkhof waar zo’n 198 Russische soldaten hun laatste rustplaats hebben gevonden. Het monument bestaat uit een beeld van een Russische soldaat die een Duitse tank verplettert.

In 2003 is een Russisch orthodox kruis geplaatst op de weg naar het kerkhof. Bezoekers hebben op dit punt een wijds uitzicht op het voormalige slagveld van de Oder tot aan de heuvels van Reitwein.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: http://www.gedenkstaette-seelower-hoehen.de/cms/

Mediagallerij

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën