Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden - SPOT054

Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden

Pfarrer-Dickmann-Str. 21-23, Hürtgenwald-Vossenack, Duitsland
Liberation Route Europe

Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden

Ter herinnering en ter waarschuwing vertelt het Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden in Vossenack het relaas van de Slag om het Huertgenwald en de gevolgen ervan voor de plaatselijke bevolking. Het museum wordt gerund door vrijwilligers. Bijna alle objecten in de expositie werden na de oorlog verzameld in het Huertgenwald.

De Slag om het Huertgenwald vond plaats in de herfst en winter van 1944-1945 en kostte het leven aan tienduizenden Amerikaanse en Duitse militairen. Maar het waren niet alleen soldaten die leden onder de gevechten. Dorpen, akkers en bossen werden volledig verwoest. Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden in Vossenack besteed daarom niet alleen aandacht aan de militaire confrontaties, maar ook aan het lot van de plaatselijke burgerbevolking tijdens en na de gevechten. Toen de geëvacueerde bewoners eindelijk mochten terugkeren naar hun woonplaatsen vonden ze het werk van generaties volledig vernietigd. Gedurende de zomer van 1945 woedden maandenlang bosbranden en spontane explosies van achtergebleven munitie eistten de levens van veel mannen, vrouwen en kinderen. Maar met moed en toewijding nam de bevolking de taak op zich om uit het niets hun leven en hun land weer op te bouwen.

Ter herinnering en ter waarschuwing vertelt het Museum Hürtgenwald 1944 und im Frieden het relaas van de Slag om het Huertgenwald en de gevolgen ervan voor de plaatselijke bevolking. Het museum wordt gerund door vrijwilligers. Bijna alle objecten in de expositie werden na de oorlog verzameld in het Huertgenwald.

Openingstijden Ga voor meer informatie en de openingstijden naar: www.museum-huertgenwald.de

Prijzen

Mediagallerij

Pfarrer-Dickmann-Str. 21-23, Hürtgenwald-Vossenack, Duitsland 00492429 90 26 13 http://www.museum-huertgenwald.de

Gerelateerde bezienswaardigheden, historische locaties en Biografieën