Brusse

Brusse

Begin: Brussels Einde: Brussels Duur: 5 dagen Het hele jaar

Brussel

Ontdek Brussel en zijn geschiedenis en leer meer over de bezetting van de stad, die begon op 28 mei 1940. Wandel langs de Grote Markt en de vele mooie plekjes van de hoofdstad van Europa terwijl u meer leert over hoe Brussel van bezette stad in de Tweede Wereldoorlog na verzet en bevrijding is uitgegroeid tot centrum van Europese eenwording. 

De route op de kaart

Dag 1

Aankomst en overnachting in uw hotel in Brussel.

Dag 2

Vrij in te vullen ochtend om in Brussel de Grote Markt en zijn schitterende barokke gildehuizen te bekijken of de musea en terrasjes te verkennen. Bezoek 's middags het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het museum door de Duitsers in bezit genomen, om pas na het einde van de oorlog te worden heropend. Overnachting in Brussel.

Dag 3

Verken Brussel en zijn vele musea en historische bezienswaardigheden. Ervaar het Europees Parlement en zijn bezoekerscentrum in Brussel en maak op een verfrissend nieuwe manier kennis met deze instelling en de geschiedenis van de Europese eenwording. Vrij in te vullen avond en overnachting in Brussel.

Dag 4

Maak een korte rit in noordelijke richting naar Mechelen en Willebroek. De verschrikkingen van het nazisme en zijn concentratiekampen hebben België niet gespaard. Het fort van Breendonk bij Willebroek is een ontroerend en sprekend bewijs van deze tragische gebeurtenissen. Het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk richt zich op allen die, op welke manier dan ook, gevochten hebben voor de vrijheid, in verzet zijn gekomen tegen onderdrukking of slachtoffer zijn geworden van racisme en blind fanatisme. Bezoek ook Kazerne Dossin, dat van 1942 tot 1944 door de nazi's als doorgangskamp werd gebruikt. Van hieruit zijn 26.000 Joden en Roma gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Overnachting in Brussel. 

Dag 5

Einde reis, transfer naar vliegveld of treinstation.